Közösségi vásárlás

Csoportos akció

Mi az a csoportos akció? | Új csoportos akció nyitása | Kérjen új csoportos akciót! | Mikor sikeres a csoportos akció? | Mi történik ha sikertelen az akció? Újraindítjuk! | Leiratkozás a csoportos akcióról

Mi az a csoportos akció?

Áruházunkban lehetõség van csoportos akció keretén belül olcsóbban vásárolni. Az egyes vásárlási igényeket összegyûjtve és egy rendelésként kezelve jelentõs kedvezményt tudunk biztosítani vásárlóinknak.

Példa I.

Például: Kis István szeretne egy párásító berendezést vásárolni a Lamarking webáruházában. Választhatná azt, hogy egymaga vásárolja meg a terméket, így a bolti árat (fekete színnel jelöltük) fizeti, de Õ inkább csatlakozik egy csoportos akcióhoz amiben minimum 5 darab párásítót lehet olcsóbban megkapni. István a feliratkozással egy darabot vállalt az ötbõl, de lehetõsége lenne akár többet is elõrendelni.

István az akcióhoz csatlakozása után segítheti az akció sikerét azzal, hogy minél több ismerõsének, barátjának jelzi, hogy csatlakozhatnak õk is.

Amikor mind az öt darab párásítóra megérkezik az elõrendelés, István és négy társa e-mailben értesül az akció sikerérõl. Munkatársaink egyeztetés után kiküldik, az olcsóbban megvásárolt párásítót.

Vissza a lap tetejére


Új csoportos akció nyitása

Elõfordulhat az is, hogy vásárlóink olyan terméket szeretnének olcsóbben megvásárolni, amin nem fut éppen csoportos akció. Ilyenkor az új akciót nyitok gombbal helybõl elindítható egy akció. Fontos tudni, hogyha késõbb az akció nyitója meggondolja magát, ugyanúgy leiratkozhat az akcióról, mint az aki csak csatlakozott hozzá.

Egy vásárló, egy akcióban bármennyi terméket elõrendelhet, akár egymaga sikeressé tehet egy csoportos akciót, ha a minimális darabszámú terméket megvásárolja.

Példa II.

Térjünk vissza elõzõ példánk fõszereplõjéhez, Istvánhoz.

István tehát párásítót szeretne vásárolni, és van is egy neki tetszõ darab a webáruházunkban. Mivel István szeret spórolni, és van két ismerõse akikkel nemrég a párásító vásárlásról beszélgetett úgy dönt megpróbálja a csoportos akció kedvezményét kihasználni. A kinézett párásító éppen nem akciós, de István nyit rá egy új csoportos kedvezmény akciót.

Miután a nyitás gombra kattintott István beállítja, hogy hány napig éljen az akció, majd a saját adatait, szállítási és számlázási cím, és természetesen, hogy magának hány darabot rendel.

István ezekután megosztja a nagyobb közösségi oldalakon (Facebook, iWiW, Orkut, Twitter) az ismerõsökkel az információt, hogy olcsón lehet párásítót vásárolni a webáruházban, mire a múltkori két ismerõse is megragadja az alkalmat és csatlakozik István akciójához.

Késõbb István rájön, hogy ez a párásító tökéletes ajándék lenne egy rokona számára, így visszamegy a webáruházba és csatlakozik újra a saját akciójához, bejelöl mégegy párásítót megvételre.

Nézzük át az akció eddigi történetét. István nyitotta a párásítóra egy rendeléssel, két ismerõse is csatlakozott egy-egy darabra, és végül István ajándékba rendelt még egy darabot. Az akcióink nagy része 5 darab minimális megrendelésekor zárulnak sikeresen, Istvánnak már csak egy rendelés hiányzik ahhoz, hogy akciója sikeresen záruljon.

Vissza a lap tetejére


Kérjen új csoportos akciót!

Webáruházaink legtöbb termékénél lehetõvé tettük a csoportos akciós vásárlást, de elõfordulhat, hogy egyes termékeknél még nem engedélyeztük azt. Ilyen esetekben vegye fel munkatársainkkal a kapcsolatot és 24 órán belül elérhetõvé tesszük a kívánt terméknél is ezt a vásárlási opciót!

Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Vissza a lap tetejére


Mikor sikeres a csoportos akció?

Egy akció sikeréhez két tényezõ szükséges:

  • legyen megrendelve a minimális darabszámú termék
  • a rendelések az akció lejárta elött érkezzenek meg.

Ha a két feltétel teljesül, akkor vásárlóinkat értesítjük az akció sikerérõl és kiszállítjuk a rendelt termékeket.

Példa III.

István történetét az akciós párásítóval ott hagytuk abba, hogy a szükséges öt rendelésbõl négyet már leadtak webáruházunkban. Istvánnak legyen szerencséje, még egy ember akart venni két olyan párásítót, mint õ is, ez összesen hat rendelés, idõben megérkeztek, így az akció lejártakor István e-mailt kap, arról, hogy az akció sikerrel zárult, két párásítója hamarosan érkezik, természetesen jóval olcsóbban!

Vissza a lap tetejére


Mi történik ha sikertelen az akció? Újraindítjuk!

Természetesen van olyan eset is, amikor egy akció sikertelen.

Lehet, hogy keveset rendeltek a termékbõl, lehet, hogy rövid volt a kiválasztott idõtartam. Ilyenkor az akcióra feliratkozott vásárlóink e-mail értesítést kapnak arról, hogy az akció sikertelen. Ilyen esetekben bárki újraindíthatja az akciót, errõl az újraindításról mindenkit értesítünk kap, aki elõzõleg az akcióban részt vett, hogy csatlakozhasson újra és olcsóbban vásárolhasson.

Példa IV.

Ugorjunk vissza az idõben és tegyük nehezebbé István életét.

A kiválasztott párásítóra kiírt akcióra István két termékkel és két barátja egy egy termékkel jelentkezett fel, de az akció sikeréhez 5 rendelésre van szükség. A lejárati dátum sajnos elérkezik: az akció sikertelen.

István és két ismerõse is e-mail értesítõt kap a sikertelenül zárult akcióról, és István úgy dönt újra megpróbálja, hátha most sikerülni fog: meglátogatja webáruházunkat és újranyitja az akciót.

Barátai e-mail értesítést kapnak arról, hogy az akció újranyílt, és úgy döntenek, hogy megpróbálják õk is mégegyszer. Mindhárman csatlakoznak újra, négy terméket rendelnek meg.

Vissza a lap tetejére


Leiratkozás a csoportos akcióról

Elõfordulhat, hogy Vásárlónk meggondolja magát egy akcióval kapcsolatban. Ez esetben lehetõsége van leiratkozni az akció lejárta elött.

A leiratkozási opciót az Profilom menüpont alatt találja, a Csoportos akciók résznél.
Egy akcióra bárki fel és leiratkozhat, akár az akció indítója is. Az õ távozásával az akció megmarad, minden résztvevõvel egyetemben.

Vissza a lap tetejére

Minden vélemény számít!

Légtechnika, klíma, fűtés, víz, gáz szaküzlet Budapest XI. kerület